Select Page

Caracteristici Termostat NEST

Unul dintre aspectele care il face pe Nest sa fie atat de popular in randul termostatelor folosite in casa este designul minimalist si dimensiunea redusa 3.04 cm grosime si 8,38 cm diametru. Dar ceea ce il pune pe Nest in fata celorlalte termostate inteligente cum ar fi Ecobee 3, Honeywell Lyric,  Lux / Geo este caracteristica Auto-Schedule care invata temperaturile zilnice de incalzire si de racire in timpul primei saptamani de utilizati si creeaza un program bazat pe preferintele dvs. Se pot face ajustari in aceasta perioada sau putem crea propriul program, dar este o caracteristica ideala pentru cei care nu doresc sa piarda timpul cu programarea termostatul.

Termostatul interactioneaza cu alte dispozitive Nest, inclusiv alarma de fum / CO Nest Protect si camerele de securitate Nest Cam Indoor si Outdoor si o puteti controla utilizand Google Home, comenzile vocale Google si Amazon Alexa, (IFTTT). In plus, functioneaza cu numeroase dispozitive terte care fac parte din programul Works With Nest, inclusiv comutatoarele WeMo, Wink Hub, iluminatul LIFX si multe altele.

In plus fata de Auto-Schedule, gasita pe modelele anterioare, Nest generatia a-3-a ofera functia Home / Away aceasta utilizeaza senzori de miscare pentru a va detecta prezenta si va trece in modul ECO (conservarea energiei) in cazul in care crede ca nu sunteti acasa. Problema variantei anterioara a termostatului care trecea in modul Away daca ocupantii casei erau in afara ariei de sensibilitate a senzorilor se rezolva cu o funtie noua. Generatia a 3-a vine cu Geofencing Home / Away Assist setata in functie de prezenta telefonului smart; daca sunteti acasa, termostatul va ramane in modul Acasa, iar atunci cand plecati, va trece in modul Away

Alte caracteristici noi includ Cuptorul Heads-Up, care monitorizeaza ciclurile de alimentare ale cuptorului. Daca simte anomalii, cum ar fi aprinderea in mijlocul noptii, va informeaza ca este posibil sa aveti o problema de sistem. Caracteristica Sunblock utilizeaza senzorul de lumina pentru a impiedica pornirea sau oprirea termostatului datorita expunerii la lumina directa a soarelui, iar functia Time-to-Temp va permite sa aflati cat timp ii va lua sistemul dvs. sa atinga temperatura dorita a camerei. Puteti afisa pe ecran temperatura curenta sau tinta, un ceas analogic sau digital, vremea sau nimic (oprit). Meniurile de pe ecran includ o optiune de program care va permite sa creati un program de incalzire / racire sau sa il reglati pe cel creat de Nest. Optiune Istoricul Energiei care afiseaza o istorie de 10 zile a activitatii de incalzire / racire, o optiune Away care forteaza termostatul Pentru a economisi energie, si un meniu Setari. Aici puteti configura configuratiile de retea, activati functii Home / Away Assist, setati pragurile ECO, modificati ora si data, setati mementourile de inlocuire a filtrului de aer si editati informatiile despre locatia casei.

Odata ce termostatul este configurat utilizand inelul exterior, il puteti controla folosind aceeasi aplicatie Android, iOS sau Web bazata pe celelalte dispozitive ale Nest. Atingerea pictogramei termostatului va aduce la un ecran care indica punctul de setare a caldurii, nivelul de umiditate interior si temperatura exterioara. O frunza verde este afisata atunci cand termostatul este setat la o temperatura de economisire a energiei. Fundalul ecranului este negru atunci cand termostatul este inactiv, portocaliu cand este incalzit si albastru cand se raceste. Puteti schimba punctul de setare prin rotirea cadranului cu o glisare sau cu sagetile in sus si in jos. In partea de jos a ecranului sunt butoanele de incalzire, programare si istoric. Butonul de incalzire va permite sa activati modul de incalzire programat normal, comutati in modul ECO sau opriti complet caldura, iar butonul Programare afiseaza programul curent si va permite sa efectuati ajustari ale setarilor zilnice si saptamanale. Butonul Istoric lanseaza un jurnal de Istorie a Energiei de 10 zile cu timpi de incalzire si racire si motive (programare, Auto-Deplasare, vreme). Pictograma roata din coltul din dreapta sus va duce la un ecran de setari, in care puteti activa functii cum ar fi Asistenta la domiciliu / plecare, Blocarea sunetului si Timp pana la Temp si puteti modifica setarile sursei de caldura si a tipului de caldura.

Concluzii functii termostat NEST

Functiile Auto Scheduling si Auto-Away, raportarea consumului de energie, gestionarea de la distanta printr-o aplicatie mobila si o procedura de instalare rapida si usoara si ofera câteva îmbunatatiri majore, inclusiv un ecran mai mare cu o rezolutie mai clara pe care o puteti vedea în camera ofera cam tot ce va puteti dori de la un termostat. In plus fata de variantele anterioase geofencing-ul se asigura ca nu intra în modul Away în timp ce tu sau un membru de familie sunteti acasa. Cu toate ca nu are senzori de camera la distanta, functioneaza cu o varietate de dispozitive inteligente de acasa si cu serviciul Internet IFTTT, fara a mai mentiona alte produse Nest. Toate aceste functii il fac sa fie unul dintre termostatele inteligente preferate de noi pentru instalari

Daca senzorii de camera la distanta sunt o caracteristica must-have, luati în considerare un alt termostat inteligent, Ecobee 3. Vom discuta despre caracteristicile acestuia intr-un alt articol, dar pe scurt este acelasi pret cu termostatul Nest si ofera multe dintre caracteristicile acestuia, inclusiv capabilitatile geofencing, raportarea energiei, si comenzi vocale prin Amazon Echo (Alexa) si Apple Homekit (Siri). De asemenea, ofera o multime de optiuni de programare, dar nu este suficient de inteligent pentru a crea un program bazat pe prezenta si vacantele dvs., cum ar fi Nest.

WhatsApp chat